marți, 9 martie 2010

Trufe de ciocolata

Ingrediente pentru 35 de bucati:

400 ml. frisca lichida, 500 g. ciocolata simpla, rupta bucati, 2 linguri coniac, 2 linguri cafea, preparata tare, 2 linguri cacao, 25 g. migdale, taiate bucati si prajite, 400 g. ciocolata alba, 1 lingura cafea boabe, proaspat macinata

Mod de preparare:

1. Pune frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata simpla si toarna deasupra frisca fierbinte. Amesteca bine cu o lingura sau bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena.

2. Toarna jumatate din acest amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele adauga coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.

3. Da la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc. Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Dati la congelator pentru minim 15 minute, pentru a se putea intari compozitia si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii . Dupa ce ati terminat se pune tava in congelator

4. Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite (sau a unei lingurite, cum va vine mai usor) inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata.

5. Asteapta putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si aseaza trufa din nou pe tava.
Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale iar restul lasa-le simple.
Topeste ciocolata alba si las-o sa se raceasca putin. Inmoaie in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presara boabele de cafea maruntite.

.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu