marți, 9 martie 2010

Prajitura cu afine

Ingrediente:

300 g. afine, 50 g. unt, 75 g. migdale (fistic, alune), 50 g. zahar, 50 g. frisca, 200 g. unt, 200 g. zahar, 4 oua, 200 g. faina, 150 g. amidon, 1 plic praf de copt, 150 ml. lapte batut

Mod de preparare:

1. Afinele le asezati intr-o sita, se spala si se lasa sa se scurga. Asezati intr-o craticioara untul, fulgii de migdale zaharul si frisca

2. Lasati sa dea intr-un fiert, apoi puneti compozitia la racit. Se bate untul cu zaharul, puneti pe rand ouale si dupa fiecare ou se amesteca cca. 2 minute.

3. Se amesteca faina impreuna cu amidonul si praful de copt si se cern. Se inglobeaza in compozitia de unt, alternand cu laptele batut.

4. Cuptorul se incinge la 175 grade C. Aluatul de tarta se repartizeaza intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra afinele bine scurse de apa si se repartizeaza apoi compozitia de unt si migdale .

5. Se coace prajitura la cuptor timp de cca. 30-35 minute. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar de bucatarie.
Inainte de servire, prajitura se taie bucati si se pudreaza cu zahar praf.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu