marți, 9 martie 2010

Prajitura cu rom si visine

Ingrediente:

Blat
4 oua, 120 g. zahar, 130 g. faina, 30 g. cacao, 2 lingurite praf de copt

Umplutura
500 g. visine din compot, fara samburi, 10 g. gelatina, 4 galbenusuri, 100 g. zahar, 125 ml. rom, 400 ml. frisca, 100 g. ciocolata rasa

Mod de preparare:

1. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte timp de 8-10 minute.
Se omogenizeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 20 de minute. Se rastoarna apoi si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca blatul.

2. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom. Se inglobeaza gelatina dizolvata si se da la rece vreo 20 de minute. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si ciocolata rasa. Daca compozitia s-a intarit prea mult si face niste cocoloase gelatinoase, bagati in ea mixerul si isi revine .

3. Se aseaza in jurul blatului un inel de tort.(daca aveti o forma patrata, cu pereti detasabili, nu mai e nevoie de nici un cadru) si se repartizeaza crema. Se niveleaza si se aseaza visinele. Se da la rece pentru minim 2 ore, dupa care se indeparteaza cu grija inelul. Daca doriti, puteti insiropa putin blatul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu