marți, 2 martie 2010

Sarmalute in foi de vitza



Ingrediente

300 g carne porc
300 g carne vita
100 g orez
marar
foi de vita
3 linguri ulei
5 linguri de bulion pentru sos
1 litru de bors
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat (sita mijlocie), se amesteca cu orezul spalat cu apa rece, cu marar tocat marunt, cu sare si piper;

Se oparesc foile de vita in apa cu bors, nu prea mult ca sa nu se rupa, se zvanta si li se taie coditele;

Se impacheteaza carnea in frunzele de vita, cu cat vor fi mai mici cu atat vor fi mai gustoase;

Se aseaza sarmalele in cerc intr-un vas pe fundul caruia s-a turnat uleiul si i s-a acoperit fundul cu cateva frunze de vita;

Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, bors si bulion pana se umple, se lasa la fiert la foc mic cca 80 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie;

Se adauga restul de marar se pun foi de vita pe deasupra si se baga la cuptor pana scad si se rumenesc putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu