Timp de preparare:45 de minute.
Ingrediente: zeama de carne (pasare, eventual fiarta pentru alt fel de mancare) sau apa cu 1 lingura de ulei de masline, 1 ceapa, 1 telina, 2 morcovi, 3 cartofi, 300 ml suc de rosii, 1 ou, 2 linguri de faina, 1 legatura de patrunjel, sare dupa gust.
Preparare:
In zeama de pasare sau apa cu ulei de masline punem la fiert ceapa tocata, apoi telina si morcovul date pe razatoare, iar la urma cartofii taiati cubulete. Dupa ce legumele au fiert, adaugam sucul de rosii si jumatate de lingurita de sare.

Pregatim taiteii astfel: amestecam la mixer 1 ou si 2 linguri de faina pana cand se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o pungulita curata si o crestam cu cutitul la unul din colturi.

Punem taiteii in supa prin punga crestata, dupa care amestecam cu o lingura ca sa nu se lipeasca intre ei.
Lasam taiteii sa fiarba cam 10 minute, amestecand din cand in cand.

Gustam supa de sare si, dupa ce este gata, presaram patrunjelul tocat direct in farfurie. Supa cu taitei instant se prepara rapid si usor si este foarte gustoasa si hranitoare, potrivita pentru orice pranz.

Pofta Mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu