marți, 9 martie 2010

Cremsnit

Attached Image

Ingrediente:

5 oua, 350 g zahar, 100 g amidon, 1L lapte, vanilie, 200 g unt/margarina, foi (cumparate)

Mod de preparare:

2. In mixer se pun albusurile , se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul. Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.

3. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pudreaza cu zahar

Attached Image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu