miercuri, 10 martie 2010

Retete de Pasti Placinta cu Carne de Miel

Timp de preparare: pregatire: 1 ora; la cuptor: 40 minute.
Ingrediente: 400-500 g carne de miel tocata, 2-3 legaturi de ceapa verde,1 legatura de marar verde, 2 linguri de iaurt, 1 pahar de vin alb, 500 g faina, 4 oua, apa, sare, piper.
Preparare: Mai intai curatati ceapa verde si o taiati bucati mici...

retete paste miel placinta ceapa

...apoi tocati carnea carnea...

retete paste miel placinta carne tocata

...si ambele le puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si le lasati sa se inabuse.

retete paste miel placinta tigaie

Adaugati vinul, piperul, sarea si mararul tocat si lasati pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea.

retete paste miel placinta condimente

Intre timp pregatiti foile de placinta astfel: amestecati ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand obtineti un aluat

retete paste miel placinta aluat

pe care il intindeti cu sucitorul ca sa formati o foaie subtire de placinta .

Intindeti prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra puneti tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care o ungeti cu unt. Dati la cuptor pana cand foaia de aluat de deasupra se face putin (cam dupa 10-15 minute), apoi turnati zeama in care ati inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si dati inapoi tava la cuptor la foc potrivit inca aproximativ 30 de minute.
retete paste miel placinta cuptor

Aceasta reteta de placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la meniul de Paste.

retete paste miel placinta carne gata

Paste Fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu