marți, 9 martie 2010

Prajitura cu nuca

Ingrediente:

150 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 1 ou, 65 g unt, 65 g zahar, 1 plic zahar vaniliat, 2 linguri dulceata de caise, 100 g unt, 100 g zahar-1 plic zahar vanilat, 2 linguri apa, 100 g nuci (alune, migdale) macinate, 100 g nuci (alune, migdale) taiate bucatele, 100 g stafide, ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Se pregateste umplutura, se pune apa, untul si zaharul la topit si lasam sa dea un clocot.

2. Adaugam nucile si stafidele si lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul. Mixati untul, oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema, si adaugati si faina amestecata cu praful de copt.

3. Aluatul obtinut se intinde intr-o tava cu hartie pentru copt, se unge cu dulceata de caise iar mai apoi se adauga umplutura de nuci.

4. Se coace la 175°,cca 20-30 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu