marți, 9 martie 2010

Mini amandine


Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua, 200 g de zahar, 30 ml de apa , 30 ml de ulei, 20 g de cacao,8 linguri de faina

Pentru sirop:

400 ml de apa, 200 g de zahar, 2 pliculete de capucnino de ciocolata sau caramel

Pentru glazura:

3 galbenusuri, 150 g de zahar pudra, 1 pachet de margarina sau unt(250 g)

Mod de preparare:

1. Intr-un castron se pun albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine , dupa care adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si incepeti sa amestecati cu o lingura(nu cu mixerul) de jos in sus, usor pana se incorporeaza albusurile

2. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacaoa si mixati intreaga compozitie cu mixerul. O sa va iasa un aluat subtire.

3. Turnati intr-o tava nu foarte mare, tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor pt 30-35 de minute la 175 de grade. Blatul se taie in doua si se lasa la racit.

4. Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert. Se poate adauga si o sticluta de rom. Lasam siropul la racit si ne ocupam de crema.

5. Intr-un castron punem margarina partial topita, o mixam bine de tot dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana se dizolva zaharul apoi adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem o crema.

6. Asezam pe o tava prima jumatate de blat, insiropam bine cu siropul rezultat apoi adaugam crema. Punem cealanta jumatate de blat deasupra cremei si o insiropam din nou.Prajitura se tine la frigider, pentru minim 2 ore.Pe o hartie de copt de taie blatul in dreptunghiuri mici, si alegeti glazura de la Dr Oetker de caramel si ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu