marți, 9 martie 2010

Prajitura raffaello

Ingrediente:

Blat I

3 oua, 100 g. zahar, 100 ml ulei, 100 ml lapte , 100 g. zahar, 200 g. faina, 1 pachetel praf copt

Blat II

5 albusuri, 150 g. zahar, 150 g. fulgi cocos, 2 linguri de faina, 1/2 pachetel praf copt, cateva picaturi esenta migdale (optional)

Crema:

750 ml frisca lichida, 700-750 g. ciocolata alba , lichior de cocos sau cateva picaturi de esenta de migdale

Mod de preparare:

1. Separati ouale, galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. de zahar ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.

2. Turnati compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.

3. Frisca lichida se pune pe foc pana ce da sa fiarba. Se adauga ciocolata si se amesteca incontinuu pana se topeste.
Se adauga lichiorul sau esenta de migdale si se pune la rece peste noapte, in frigider.

4. Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

5. A doua zi cand blaturile sint gata coapte si racite se asambleaza prajitura:
blat-I- este la baza, se pune crema, se aseaza deasupra blat-II,se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos. Se da la frigider.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu