marți, 9 martie 2010

Desert cu pepene rosu


Ingrediente:

Pentru aluat

4 linguri de ulei, 4 linguri de lapte, 4 linguri de zahar, 1 ou, 1 praf de sare, 1/2 lingurita amoniac nestins, esenta de vanilie, faina cat cuprinde.

Pentru umplutura

1/2 pepene rosu, 1l vin dulce, 4 pliculete gelatina, 1 esenta de vanilie, 100 g de zahar.

Pentru decor

250 g frisca, 1 lamaie

Mod de preparare:

1. Se amesteca toate ingredientele si se framanta impreuna cu faina cernuta un aluat potrivit de tare. Pe o planseta se intinde o foaie subtire, din care se taie, cu ajutorul marginilor unei miniforme de tort, patru cerculete.

2. Se aseaza cele patru cerculete intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se coc timp de 15 minute, dupa care se lasa la racit.

3. Gelatina se pune la inmuiat pentru 20 minute in 250 ml de vin. Se pune apoi intr-o cratita pe foc, se adauga zaharul, esenta de vanilie si vinul ramas. Amestecul se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se dizolva gelatina , dupa care se da la racit.

4. Pepenele se curata de samburi si se taie cubulete potrivite. In miniformele de tort se tapeteaza marginile cu ajutorul unui plastic mai tare sau cu folie de aluminiu, se aseaza cerculetele coapte, peste care se pun cubuletele de pepene.

5. In forme, peste pepene, se toarna gelatina ca sa acopere cubuletele de pepene si se da la frigider doua ore, pentru a se inchega gelatina.

6. Se scot din forme, se aseaza pe farfurii si se orneaza cu frisca si lamaie taiata fasii subtiri .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu