marți, 9 martie 2010

Tort inimos de cafea si ciocolata

Ingrediente :

-220 g. migdale macinate, 100 g. unt, 150 g. zahar, 4 oua, 100 g. ciocolata cu cafea, 2 linguri cafea fierbinte, 1 lingurita pesmet, 1/2 plic praf de copt, 20 ml. rom (esenta de rom), 200 g. glazura de ciocolata, 10 g. unt de cocos, 100 g. boabe de cafea, 50 g. fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

1. Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma de tort (avand capacitatea de 1 litru), apoi presarati-l cu migdale macinate

2. Bateti spuma untul cu zaharul. Separati galbennusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile in masa de unt.

3. Zdrobiti ciocolata, apoi topiti-o in bain-marie si incorporati cafeaua.

4. Adaugati ciocolata topita, pesmetul, restul de migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua. Bateti spuma albusurile apoi incorporati-le cu grija in compozitie.

5. Turnati aluatul in forma. Dati-l timp de 35-40 de minute la cuptor. Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca apoi intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu putin sirop si esenta de rom.

6. Zdrobiti glazura apoi topiti-o impreuna cu untul de cocos in bain-marie, acoperiti tortul cu ciocolata amaruie si lapte de cocos fiindca unt de cocos.
Lasati-o sa se raceasca usor apoi turnati amestecul pe blat, avand grija sa omogenizati glazura pe margine. Ornati tortul cu fulgi de ciocolata si boabe de cafea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu