marți, 9 martie 2010

Parfait cu lapte batut si frisca

Ingrediente:

225 g. smantana, 250 ml. lapte batut, 3 linguri suc de lamaie, 110 g. zahar, 2 nectarine, 200 g. zmeura, 1 lingura zahar pudra, 1/2 lingurita amidon, 1 lingura zmeurata

Mod de preparare:

1. Amestecati smantana cu laptele batut, sucul de lamaie si zaharul. Spalati nectarinele, le curatati de coaja si de samburi. Jumatate din cantitate se taie cubulete si se inglobeaza in compozitia de inghetata.

2. Turnati in patru paharute de unica folosinta, compozitia de inghetata si dati la congelator cca. 5 ore.

3. Pentru sos, se amesteca 150 g. zmeura, cu zahar pudra si se paseaza. Se toarna piureul intr-o oala si se incalzeste, amestecand. Se amesteca amidonul cu 1 lingura de apa rece, se adauga la sos, amestecand si se da in fiert.

4. Parfaitul se rastoarna pe farfurie, se aduga sosul obtinut, zmeura, felii de nectarine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu