miercuri, 10 martie 2010

Supa de ton

Ingrediente

400 gr ton la conserva (in suc propriu)
1 l lapte dulce
75 ml ulei de masline
2 cepe mari
1 telina mica
2 linguri faina alba sau amidon alimentar
300 gr porumb la conserva
2 lingurite cimbru
jumatate lingurita piper verde
2 lingurite patrunjel

Mod de preparare

Se pune ulei de masline la incins intr-un vas, iar apoi se pune ceapa tocata marunt si telina data pe razatoarea mica, pana se rumenesc.

Se adauga faina alba sau amidonul si apoi laptele dulce, amestecand foarte bine sa nu se formeze cocoloase; se mai lasa pe foc 5-6 minute.

Peste toate de pune tonul din conserva, cu tot cu sos, porumbul scurs si cele 2 lingurite de cimbru maruntit.

Se pune vasul la fiert timp de 7-8 minute, la foc iute, apoi se opreste focul si se pune piperul verde, sarea si patrunjelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu