joi, 4 martie 2010

Ciorba de peste taraneasca


Ingrediente ciorba de peste:

1,5 kg peste
250 g morcovi
250 g albitura
250 g ceapa
1 kg rosii
1 l bors sau 5 g sare de lamaie
10 ml ulei
50 g bulion
sare, frunze de leustean si patrunjel

Modul de preparare a retetei:
Se curata zarzavatul, se spala si se taie in bucati mici. Se pune la fiert in apa sarata, impreuna cu ceapa tocata.
Cand zarzavaturile au fiert se adauga pestele (curatat, spalat, taiat in bucati). Se lasa sa fiarba 10 minute si se adauga borsul fiert separat, bulionul, rosiile curatate de coaja si taiate felii. Se mai lasa pe foc 5 minute, se potriveste de sare si acreala. Se da oala cu ciorba de peste deoparte, se presara deasupra leusteanul si patrunjelul verde, tocat marunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu