marți, 9 martie 2010

Prajitura cu caise si nuci


Ingrediente: 20 g de drojdie proaspata, 100 ml de lapte caldut, 150 g de zahar, 625 g de faina, 175 g de unt, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 ou, unt pentru uns, 1 pachet de amestec de nuci si alune, 2 cutii de compot de caise (480 g fara zeama de compot) sau cantitatea corespunzatoare de caise proaspete, fulgi de migdale pentru ornat, zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Drojdia se dizlva intr-un pic de lapte caldut, se amesteca cu 10 g de zahar si se lasa sa creasca circa 10 minute.

2. Se amesteca apoi drojdia cu 375 g de faina cernuta, 40 g de zahar, 75 g de unt moale, 1 pliculet de zahar , un ou si restul de lupte si se obtine un aluat neted si omogen.

3. Aluatul se acopera cu un stergar si se pune la cald sa isi dubleze volumul.

4. Dupa ce a crescut, aluatul se mai framanta o data, se intinde si se pune intr-o tava de prajitura unsa cu unt.

5. Amestecul de nuci si alune macinate se intinde uniform peste aluat. Caisele se lasa sa se scurga bine si se pun deasupra.

6. Se amesteca 250 g de faina cu 100 g de zahar, 1 pliculet de zahar vanilat si 100 g de bucatele de unt pana cand se obtine o masa sfaramicioasa

7. Acesta se presara peste caise si prajitura se coace apoi in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 40-45 minute.

8. Prajitura cu caise se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se presara fulgi de migdale si se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu