marți, 9 martie 2010

Prajitura cu visine in tava de iena

Ingrediente:

500 g. visine, 350 g. branza de vaci, 125 ml. lapte, 60 g. zahar, 3 oua, coaja rasa de lamaie, 50 g. gris, 50 g. migdale pisate, pesmet

Mod de preparare:

1. Se presara cu zahar visinele curatate de samburi si se lasa la scurs. Se strecoara printr-o sita fina branza de vaci si se amesteca bine cu laptele, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie rasa, pana obtineti o compozitie cremoasa. Se macina migdalele si bateti bine albusurile.

2. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se amesteca in compozitie grisul si migdalele pisate si, in final, spuma de albus.

3. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, se umple forma cu jumatate din compozitie si apoi se presara deasupra visinele. Se acopera cu restul compozitiei si se rad deasupra 30-50 g. unt. Se coace la cuptor timp de 50 de minute la foc potivit pana se aureste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu