marți, 9 martie 2010

Spuma de mere cu piure de fructe


Ingrediente:

4 mere mijlocii, 2 linguri de zeama de lamaie, 1 albus, 1 pliculet de zahar vanilat, 4 linguri de fulgi de ovaz, 2 lingurite de miere, 2 linguri de suc de mere

Mod de preparare:

1.Curatati merele de coaja, taiati in patru si se indepartati cotorul. Se taie merele felii si se dau in fiert cu 2 linguri de apa si zeama de lamaie dupa care se fac piure

2. Pentru spuma de mere se bate albusul bine.Adaugati zaharul vanilat treptat. Se adauga 2 linguri piure de mere si se amesteca.

3. Pentru ornare, se rumenesc fulgii de ovaz intr-o tigaie teflon, fara grasime. Se adauga mierea si apoi sucul de mere, amestecand continuu.

4. Se lasa compozitia sa se raceasca. Se imparte piureul in 2 pahare. Deasupra se toarna spuma de mere. Se orneaza cu fulgii de ovaz rumeniti si se serveste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu