joi, 4 martie 2010

Creveti si calamari cu vin si usturoi


Ingrediente

  • 200 g creveti(proaspeti sau congelati)
  • 200 g inele de calamar (proaspete sau congelate)
  • cativa catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc

    Mod de preparare

    Eu am avut creveti si calamari congelati, asa ca i-am lasat sa se dezghete, apoi i-am spalat bine. Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu vinul, condimentele, iar usturoiul se mixeaza bine cu patrunjelul, pana devine o pasta si se adauga in bol. Se opresc cateva fire de patrunjel pentru decor. Se lasa bolul la rece 15-20 de minute.

    Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, apoi se adauga crevetii si inelele de calamar. Cand zeama incepe sa scada se adauga toata marinata sise lasa la foc potrivit sa se inabuseasca, pana incepe sa se lege si sa scada zeama.

    Se scot pe o frunza de salata si se orneaza cu patrunjelul taiat fin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu