marți, 9 martie 2010

Tort de post cu blat de mere si caramel

Ingrediente:

150 gr zahar, 400 ml apa, 100 ml ulei, 50-100 gr nuci macinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru crestere, faina cat cuprinde ( cam 8 linguri mari+2 linguri de amidon), o cana cu zahar, 500 ml apa, 5 linguri cu faina, jumatate pachet margarina, cacao, esenta de rom

Mod de preparare:
1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
2. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina (si amidonul) si esenta de vanile sau un praf de scortisoara.
3. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
4. Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot “umeda” iese, mai lasati pana intr-o ora.
5. Se caramelizeaza zaharul. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.
6. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte! Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu