marți, 9 martie 2010

Prajitura Snickers

Ingrediente:

8 oua, 300 g. zahar, 400 g. nuca macinata, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, jumatate plic praf de copt

Ingrediente crema:

8 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 linguri cacao, 250 g. zahar, 4 linguri lapte (caldut), 1 pachet de unt/margarina, 100 g. ciocolata amaruie .

Mod de preparare:

1. Intr-un castron inalt separati cu grija albusurile de galbenusuri si puneti-le impreuna cu cele 300 g de zahar si incepeti sa le mixati. Apoi se adauga peste amestecul obtinut, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.
2. Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi.
Fiecare foaie se tine pentru 15 minute la 170 grade C

3. Intr-o craticioara, puneti galbenusurile, oul intreg, cacaoa, zaharul, laptele, si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata.
4. Dupa ce se raceste crema se pune margarina si se amesteca bine pana se topeste. Se pune apoi peste prima foaie crema, peste tot, cateva linguri zdravene, se pune a doua foaie, peste care se pune iar crema, si in fine se pune ce-a de-a treia foaie si peste ea crema.

5. Se poate taia dupa vreo 10-15 minute sau daca vreti o puteti lasa la frigider cateva ore. Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu