marți, 9 martie 2010

Prajitura cu pere si ciocolata


Ingrediente:

150 g de unt sau margarina, 150 g de zahar, 1 pliculet de zahar vanilat, 3 oua, 160 g de faina, 2 lingurite rase de praf de copt, 1 lingurita rasa de cacao, 100 g de ciocolata cu lapte sau semi-amaruie

Pentru umplutura:

2 cutii mari cu pere din compot, 500 ml de frisca, 2 pachetele de intaritor de frisca, 2 pachetele de zahar vanilat, praf de cacao pentru ornat, 1 para proaspata

Mod de preparare:

1. Untul sau margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza pe rand ouale.

2. Faina se amesteca cu praf de copt si cu cacao si se presara deasupra , incorporandu-se cu grija. Se rade ciocolata pe razatoare fina si se adauga la aluat.

3. Tava de prajituri se unge bine si se toarna aluatul inauntru.Deasupra se pun perele din compot, scurse bine.

4. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 minute. Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.

5. Frisca se amesteca cu intaritorul si cu zaharul vanilat si se bate bine.Se umple un cornet mare si se fac rozete pe prajitura, care se pudreaza cu cacao.

6. Para se taie in doua , i se scot samburii si se taie felii care se infing din loc in loc in frisca. Prajitura cu pere se taie felii si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu