marți, 9 martie 2010

Prajitura cu branza si mere


Ingrediente:

4 oua, 250 g de zahar, 1 pliculet de aroma de lamaie, 100 g de faina, 50 g de amidon alimentar, 2 lingurite praf de copt, 100 g de gem de caise, 1 kg de mere, 200 ml de suc de mere, 1 lingura de cacao, 120 ml de zeama de mere, zeama de la o lamaie, 10-12 foi de gelatina, 500 g branza proaspata, 700 ml de frisca, 2 lingurite de intaritor de frisca, cacao pentru ornat, fulgi de migdale pentru ornat, 1 mar verde pentru ornat

Mod de preparare:

1. Ouale se freaca spuma cu 150 g de zahar si aroma de la o lamaie.Se incorporeaza cu grija faina, amidonul alimentar si praful de copt.Aluatul se pune apoi in tava tapetata cu hartie pergament pentru copt , se netezeste frumos si se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 20-25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se amesteca bine gemul de caise si se intinde pe blatul copt. Blatul se pune apoi pe un platou de tort si se inconjoara cu un inel de tort.

2. Se spala merele, se curata si se taie cuburi. Se pune sucul de mere intr-o oala si se fierb merele al dente. Se scot apoi si se scug bine. Sucul in care au fiert nu se arunca. Cuburile de mere se distribuie uniform pe suprafata blatului si se presara cu cacao.

3. Sucul in care au fiert merele se incalzeste din nou, adaugandu-se 100 g de zahar si un pic de zeama de lamaie. Se dizolva in el gelatina inmuiata in prealabil, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

4. Se incorporeaza apoi branza. De indata ce se leaga, se bat 500 ml de frisca si se adauga la crema de branza. Compozitia rezultata se intinde peste mere si se netezeste. Prajitura se da apoi la frigider ca sa se intareasca.

5. Se scoate apoi prajitura din frigider si se indeparteaza inelul de tort. Se bat 200 ml de frisca cu intaritor, se pune frisc batuta intr-un cornet cu varf instelat si se orneaza prajitura. Se pudreaza cu cacao. Marul verde se spala, se sterge, se taie in doua, i se scot samburii si se taie felii subtiri care se stropesc cu zeama de lamaie si se pun pe rozetele de frisca. Prajitura se taie felii, se aranjeaza decorativ pe un platou si se pastreaza la rece pana cand se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu