Ingrediente:
750 g biscuiti, 50 g nuci taiate fin , 1 paharel rom sau lichior, fructe confiate ,3/4 pahar zahar, 2 pahare apa, 1 lingura cacaua, 200 g unt, 3 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 pahar lapte, 1 pahar zahar, galbenus.
Mod de preparare:
1. Se leaga nu prea tare un sirop din zahar, cacaua, apa si se lasa sa se raceasca. Se piseaza biscuitii, se amesteca cu nucile, fructe confiate taiate marunt , cu romul si siropul rece.
2. Crema se obtine din faina, cacaua, zahar si lapte si se aseaza pe foc mestecand in continuu pana ce devine ca o smantana groasa, cand se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3. Separat se freaca spuma untul cu galbenusul, apoi se adauga treptat crema rece. Din aceasta crema se scot 3-4 linguri care se amesteca in compozitia cu biscuiti.
4. Se aseaza aceasta compozitie pe o farfurie lunga si se da forma unui tort dreptunghiular, cu ajutorul cutitului.
5. Cu restul de crema se imbraca tortul care se garniseste deasupra cu fructe confiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu