marți, 9 martie 2010

Krantz de vanilie cu mandarine


Ingrediente:

5 oua, 200 g de zahar pudra, 1 priza de sare, 125 g de faina, 125 g de amidon alimentar, 4 lingurite rase de praf de copt, unt pentru uns, faina pentru suprafata de lucru, 250 g de branza proaspata, 100 ml de suc de portocale, 1 lingura de coaja rasa de lamaie, 50 g de zahar, 6 foi de gelatina alba,800ml de frisca,1 conserva cu compot de mandarine, 4 lingurite de intaritor de frisca, 75 g de fulgi de migdale, jeleu de portocale si de lamaie pentru ornat

Mod de preparare:

1. Ouale se freaca bine cu zaharul pudra. Se incorporeaza apoi sarea, faina cernuta, amidonul alimentar si praful de copt

2. Se unge o forma de tort si se presara cu faina, se toarna aluatul inauntru si se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 35-40 minute.

3. Crantul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, se scoate apoi din forma si se taie de doua ori pe orizontala

4. Pentru umplutura, se freaca bine branza proaspata cu sucul de portocale, coaja de lamaie si zaharul.

5.Gelatina inmuiata se stoarce bine, se dizolva intr-un pic de apa calda si se amesteca cu crema.Se incorporeaza apoi 400 ml de frisca batuta bine si se unge blatul de jos cu o parte din aceasta compozitie. Deasupra se pun bucati de mandarina din compot.

6. Se aseaza deasupra al doilea blat peste care se pun restul de crem si bucatiile de mandarina ramase. Se acopera totul cu blatul de sus si se da la frigider ca sa se raceasca.

7. Restul de frisca se bate cu intaritor. Se acopera apoi crantul cu frisca si se presara cu fulgii de migdale, se orneaza cu rozete de frisca si cu jeleu de lamaie si de portocale si se pastreaza la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu