marți, 2 martie 2010

Papricas de pui

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 6 pulpe de pui
  • 1 gogosar
  • 2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita delikat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei pana ce aceasta devine sticloasa. Se pune boia si delikat, continuand sa amestecati. Se pun pulpele si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce pulpele sunt acoperite aproape in totalitate.

Din faina si un pic de apa rece se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce pulpele sunt fierte. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.

Optionale

Papricasul de pui se poate servi cu mamaliga, piure de cartofi sau orez.
De asemenea se pot face si mici galuste din: 1 ou, sare si faina cat cuprinde (pentru o consistenta potrivita).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu