marți, 9 martie 2010

Tort de iaurt cu nuga si pere

Ingrediente:

o cutie de pere in sirop ( 1 kg.), 200 g. fulgi de porumb, 80 g. unt, 3 foi de gelatina, 12 foi gelatina, 1,5 kg. chefir, 250 g. frisca, 4 cl. lichior de pere , 800 g. crema nuga cu nuci, 20g fulgi de porumb, 20 g. alune de padure

Mod de preparare:

1. Se unge forma cu unt si se imbraca in folie alimentara transparenta.

2. Perele se scurg de sirop. Pastrati siropul intr-un vas. Fulgii de porumb se zdrobesc

3. Topiti untul pe foc slab, gelatina se acopera cu apa si se lasa la inmuiat timp de 4 minute. Se piseaza apoi si se amesteca bine cu siropul de pere incalzit, amestecand continuu. Se amesteca apoi cu untul topit si cu fulgii de porumb.

4.Compozitia de mai sus se toarna in forma si se lasa 10 minute. Perele se taie felii si se aseaza peste blat.

5. Se acopera gelatina cu apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Frisca se bate bine, se iau din ea 5 linguri, se pun intr-un cornet, care se pastreaza la rece pentru a fi folosit ulterior la ornare.

6. Chefirul se amesteca cu nuga. Gelatina inmuiata se pune la foc mic, amestecand continuu. Apoi se adauga la crema. Se amesteca bine frisca si lichiorul de pere

7. Crema astfel obtinuta se pune peste blat si pere si se niveleaza cu un cutit.Forma de tort se pune apoi in frigider pentru 2 ore.Fulgii de porumb se zdrobesc si se decoreaza cu ei tortul pe margini, tinandu-l usor inclinat. Alunele de padure se taie in jumatate si se rumenesc usor la cuptor, intr-o tigaie. Tortul se decoreaza cu frisca din cornet si cu jumatatile de alune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu