joi, 4 martie 2010

Creveti cu smantana


Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 gr.cozi de creveti decorticati:
500 gr.smantana (18%grasime)
3 linguri de faina
1 lingura ulei
sare,piper

Mod de preparare:
Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata intreaga cantitate de creveti. Se lasa sa fiarba 5 minute.

Separat se pregateste sosul de smantana. Faina se amesteca cu putina apa, cu grija ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi smantana si se amesteca foarte bine. Se aseaza apoi vasul pe plita (nu direct pe flacara) si se amesteca incontinuu. Cand s-a subtiat se adauga crevetii.

Se amesteca usor pana se ingroasa sosul. Se potriveste de sare si piper.

Acest fel de manacare poate fi usor mai piperata. Putin patrunjel tocat foarte fin adaugat innainte de servire - este singurul ornament de care are nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu