marți, 9 martie 2010

Prajitura festiva de Craciun

Ingrediente:
1ou, 100 g , margarina , 100 g zahar, 1 lingurita amoniac, 2 linguri cacao, 5 linguri lapte rece , 400 g faina

Pentru crema :

1 litru lapte dulce , 4 linguri cu varf de faina , 1 pahar de zahar , 250 g unt

Pentru pandispan

5 oua , 5 linguri zahar , 5 linguri faina

Pentru glazura

3 linguri apa , 2 linguri cacao , 4 linguri zahar, 0,50 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru aluat se amesteca totul ,se intind 2 foi subtiri si se coc pe dosul tavii.

2. Pentru pandispan se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma, se amesteca cu zaharul,faina si galbenusurile si se toarna in tava tapetata cu unt si faina.
3. Pentru crema se amesteca toate ingredientele, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa, untul se pune abia dupa ce s-a racit.
4. Se aseaza o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie.
5. Se face glazura la bain-marie si se toarna fierbinte deasupra, se da la rece si se serveste dupa cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu