marți, 9 martie 2010

Prajitura cu prune si martipan


Ingrediente:

250g de faina, 1/2 de cub de drojdie proaspata, 2 linguri de zahar, 125 ml lapte caldut, 2 linguri de unt sau margarina lichida, 1 ou, 1 priza sare

Pentru umplutura:

300 g de pasta de martipan, 2 ml de rom, 50 ml de frisca, 1 kg prune, 3-4 linguri de gem de caise

Mod de preparare:

1. Faina se cerne intr-un castron, se face o adancitura in ea si se pune inauntru drojdia maruntita. Se amesteca cu grija cu un pic de zahar si de lapte caldut se acopera castronul si se pune la cald 15 minute

2. Restul de zahar si de lapte, untul sau margarina lichida, oul si sarea se adauga apoi la faina cu drojdia si se amesteca totul intr-un aluat neted si omogen.Aluatul se acopera apoi si se lasa sa creasca la cald pana cand isi dubleaza masa.

3. Aluatul se mai framanta apoi putin, se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se pune intr-o forma cu inel (28 cm diam) unsa, lasandu-i-se o margine mica.

4. Pasta de martipan se freaca cu rom si cu frisca si se unge aluatul cu ea.

5. Prunele se spala, se taie in doua si li se scot samburii, dupa care se pun peste stratul de martipan. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180- 200 C timp de 40-45 minute.

6. Gemul de caise se incalzeste si se trece printr-o sita. Se scoate prajitura din cuptor si se unge imediat cu gem

7. Prajitura se lasa sa se raceasca, se orneaza dupa gust cu rozete de frisca, se taie felii si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu