Timp de preparare:1 ora .
Ingrediente:
-pentru supa: aripile, spatele si pietul de la 1 pui, grasime de pui, 1 ceapa, 3 morcovi, 1 telina, 1 radacina de patrunjel, 3 cartofi, 1 legatura de patrunjel, sare dupa gust.
- pentru crutoane: 1 paine de 2 zile.
Preparare:
Fierbeti carnea de pasare cam 40 de minute sau pana se inmoaie. Adaugati si putina grasime de pasare tocata marunt. Aceasta se va topi in supa si ii va da un gust foarte bun.

Apoi taiati legumele bucati mari si le puneti la fiert in urmatoarea ordine: ceapa, telina, patrunjelul alb, morcovii, cartofii.

Dupa ce au fiert legumele, le scoateti pe o farfurie si le lasati sa se raceasca putin, dupa care le dati la blender sau la mixer (sau le pasati bine cu furculita) cu putina zeama din supa pana cand se formeaza o pasta consistenta, pe care o turnati la loc in oala.

Pentru crutoane, taiati painea cubulete si o dati la cuptor sa se rumeneasca aproximativ 10 minute.

Datorita grasimii de pasare, supa crema a capatat o culoare apetisanta si un miros imbietor. O serviti cu crutoanele inmuiate in supa si cu putin patrunjel verde presarat deaupra.

Reteta de supa crema cu crutoane este potrivita pentru orice pranz cand doriti ceva gustos si hranitor.

Pofta Mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu