marți, 9 martie 2010

Prajiturele cu dovleac si glazura de unt


Ingrediente:

125 g de unt, 150 g de faina, 175 g de zahar, 225 g de dovleac, 2 lingurite scortisoara, 2-3 lingurite esenta de vanilie, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 ligurita nucsoara, 125 g faina integrala, 75 g miez de nuca tocat, 100 g stafide, 50 g unt nesarat, 225 g zahar pudra, 2 linguri de lapte.

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul circa 10 minute inainte de a coace prajiturelele. Ungeti cu putin ulei tava de copt.

2. Cu ajutorul mixerului bateti untul pina ce obtineti o crema spumoasa. Adaugati faina, zaharul, dovleacul si oul batut. Continuati sa amestecati pina la omogenizarea compozitiei

3. Cerneti deasupra scortisoara, praful de copt, bicarbonatul, nucsoara rasa, adaugati o lingurita de esenta de vanilie si amestecati bine.

4. Adaugati la compozitia de mai sus faina integrala, nucile tocate si stafidele. Amestecati cu o spatula pana la omogenizare.

5. Cu o lingura, puneti din compozitie in tava de copt, lasand circa 5 cm intre prajiturele. Coaceti 10-12 minute.

6. Scoateti prajiturelele din tava si lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Intre timp, topiti intr-o craticioara, la foc mic, cele 50 g de unt nesarat.

7. Dati vasul la o parte de pe foc, adaugati zaharul pudra, esenta de vanilie ramasa si laptele, amestecand tot timpul. Cu crema obtinuta decorati prajiturelele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu