marți, 9 martie 2010

Budinca de gris cu portocale si zmeura

Ingrediente:

2 linguri pesmet, 50 g. unt, 500 g. iaurt degresat, 4 oua, 180 g. zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, 500 g. gris, 1 plic praf de copt, 300 g. zmeura, 500 ml. suc de portocale

Mod de preparare:

1. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se unge cu unt o forma de chec

2. Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se bat cu mixerul timp de 10 minute iaurtul, ouale, zaharul tos, zaharul vanilinat si untul.

3. Se amesteca grisul impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza inauntru

4. Se curata zmeura si se repartizeaza pe fundul formei. Asezati deasupra aluatul si nivelati. Se coace 60 de minute

5. Se scoate din cuptor, se inteapa si se insiropeaza cu suc de portocale. Se lasa sa se raceasca in forma si apoi se rastoarna pe platou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu