joi, 4 martie 2010

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza


Ingrediente ciorba de zarzavat cu zeama de varza:

2 cartofi
2 morcovi
1/4 telina
albitura (1 patrunjel, 1 pastirnac)
1 fir de praz
2 rosii
1 ardei gras
2 l apa
0,5 l zeama de varza
50 g unt
2 oua
2 linguri faina
150 ml smantana
1 lingura bulion
sare, piper

Modul de preparare a retetei:
Zarzavatul se curata, se toaca si se pune la fiert: intai se pun morcovii, apoi dupa 5 - 10 minute restul zarzavaturilor. Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga rosiile curatate de coaja, taiate rondele, bulionul si zeama de varza. Se topeste untul, se amesteca il acesta faina si cateva linguri cu ciorba, apoi se adauga la mancare. Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga smantana si cu acest amestec se drege ciorba de zarzavat. Se stinge focul si se presara verdeata tocata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu