marți, 9 martie 2010

Prajitura cu lapte, orez si prune galbene


Ingredient:

1 L de lapte, 1 priza de sare, coaja rasa de la 1 lamaie, 250 g de orez cu bob rotund, 3 albusuri

Pentru aluatul de branza:

300 g de faina, 1 pliculet de zahar pudra, 1 priza de scortisoara, 1 priza de praf de cuisoare, 1 priza de nucsoare, 250 g de branza slaba, 6 linguri de lapte 6 linguri de ulei, 1 ou, 50 g de zahar, unt pentru uns

Pentru umplutura:

1 Kg de prune galbene, 200 g de fulgi de migdale, 2 linguri de frisca, 150 g de unt, 150 g de zahar

Mod de preparare:

1. Laptele se fierbe cu zaharul, sarea si coaja rasa se lamaie, se pune apoi orezul, se lasa sa dea un clocot si apoi se lasa sa fiarba la temperatura potrivita pana cand se umfla. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu grija.

2. Faina se amesteca cu praful de copt , cu scortisoara, cuisoarele si nucsoara. Se adauga branza, laptele, uleiul, oul si zaharul si se amesteca bine.

3. Aluatul se intinde pe o suprafata de lucru si se pune intr-o tava unsa.Deasupra se pune orezul cu lapte si se netezeste frumos. Prunele se spala, li se scot samburii si se pun peste orez.

4. Untul se incinge in tigaie si se caramelizeaza zaharul. Se adauga fulgii de migdale, se stinge totul cu frisca si se toarna compozitia peste prajitura.

5. Aceasta se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 35-40 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca , se taie felii si se serveste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu