marți, 9 martie 2010

Mini eclere


Ingrediente:

200g unt, 400ml apa, 400 gr faina, sare, 8 oua, 6 linguri zahar

Pentru crema:

1/2 l lapte, 2 oua, 3 linguri cu varf faina, 150 g zahar, vanilie, 1/2 pachet margarina sau unt.

Mod de preparare:

1. Apa, untul, sarea si zaharul se pun la fiert. Cand incep sa fiarba se da cratita la marginea aragazului si se pune faina toata o data.

2. Se amesteca repede sa nu faca cocoloase, iar apoi se pune iar la foc, amestecand din cand in cand pana se dezlipeste de pe peretii cratitei. Nu se mai tine foarte mult.

3. Se ia de pe foc. Cand se mai racoreste ( nu trebuie sa fie rece )se pun ouale unul cate unul

4. Compozitia trebuie sa fie in asa fel incat sa se scurga din ligura dar sa ramana in forma in care a cazut.

5. Pe o tava neunsa si netapetata, se pune compozitia cu cornetul sau cu lingura, facand niste turtite de 3-4 cm, lasand aceeasi distanta intre ele si se coc la 180 cam 25 de minute.

Crema:

1. Galbenusuri frecate cu 100 zahar si faina se amesteca cu 100 ml lapte si se toarna intr-o cratita in care se afla restul de lapte fierbinte adica 400 ml.

2. Se amesteca pina se ingroasa si dupa aia se pune untul tot taiat bucatele mici, se bate albusurile spuma cu restul de zahar si cu vanilia si se pune peste crema de mai sus cand este calda, deci bate albusurile inainte sa te apuci de crema sa le ai gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu