miercuri, 10 martie 2010

Retete Culinare Savuroase | Peste cu Orez

Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: peste (in reteta ilustrata s-a folosit o scrumbie), 1 cana de orez, apa sau supa de pasare, sare, piper, o lamaie pentru ornat.
Ustensile de bucatarie: gratar de aragaz sau gratar de curte daca frigem pestele afara.
Electrocasnice: aragaz pentru fiert orezul
Mai intai pregatim gratarul de aragaz sau gratarul de curte, depinde unde frigem pestele si asezam pestele la fript. In aceste ilustratii ale retetei am folosit o scrumbie, dar puteti frige si alte tipuri de peste, dupa preferinte.

Pestele se frige pe gratarul de aragaz

In timp ce pestele se frige, fierbem orezul fie in apa, fie in supa de pasare, ca sa fie mai gustos. Potrivim orezul de sare si piper. Putem adauga la fiert si o ceapa si un morcov, ca la pilaf.
Sfatul bucatarului: Orezul fierbe cel mai bine la foc mic, intr-un vas acoperit si amestecandu-l des cu o lingura de lemn, casa infloreasca frumos, sa nu se sfarme si sa nu se lipeasca.

Cum se fierbe orezul

Dupa ce pestele s-a fript, iar orezul este fiert, asezam pestele pe o farfurie, ornat cu o felie de lamaie si garnitura de orez alaturi. Aceasta reteta simpla din cartea de bucate ilustrata este foarte gustoasa pentru cina sau felul doi la un pranz usor.

Pestele se orneaza cu lamaie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu