miercuri, 10 martie 2010

Retete Culinare Savuroase | Ciorba de Burta

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: 1 kg burta de vita, 2 cepe, 4 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 patrunjel alb, 1 legatura de patrunjel verde, 3-4 catei de usturoi, otet.
Ustensile de Bucatarie: cutit de bucatarie, oala de fiert
Electrocasnice: aragaz
Haideti sa vedem cum se prepara burta de vita.

Burta de vita pentru ciorba

Mai inatai punem la fiert burta de vita si, dupa ce a fiert 30 de minute, schimbam apa. Adaugam sare in apa proaspata si mai lasam la fiert inca o ora si jumatate sau chiar mai mult, daca este nevoie.

Fierbem burta de vita

Cand burta de vita este fiarta, o scoatem din oala, o lasam sa se raceasca si o taiem bucati subtiri.

Taiem burta de vita fiarta

Punem burta de vita la loc in oala, impreuna cu ceapa, morcovul, telina si pastarnacul taiate bucati mari. Lasam oala pe aragaz pana se fierb si legumele. Unii bucatari prefera sa scoata legumele fierte din ciorba de burta, dar sunt gustoase si le puteti lasa in ciorba.

Legumele pentru ciorba de burta

La sfarsit apoi adaugam usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde tocat.

Adaugam usturiul si patrunjelul

Retetea de ciorba de burta este o speciaitate foarte apreciata, pe care o putem servi cu o lingura de otet adaugata direct in farfurie.

Ciorba de burta este gata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu