marți, 9 martie 2010

Tort de trufe

Ingrediente:

Pentru crema de ciocolata
500 ml. frisca lichida, 2 lingurite de cafea macinata, 400 g. ciocolata de lapte sau amaruie

Pentru blatul de biscuit
-2 oua, un praf de sare, 150 g. zahar, un pachet zahar vanilinat, 80 g. faina, 80 g. amidon, 6 linguri lapte gras, o lingurita praf de copt, 40 g. cacao pudra, trufe albe de ciocolata, ciocolata rasa

Mod de preparare:

1. Incalziti frisca lichida si cafeaua, fara a le lasa sa fiarba. Radeti ciocolata si topiti-o apoi in compozitia de cafea, amestecand continuu. Lasati peste noapte crema de ciocolata la frigider.

2. Se separa galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea si apoi turnati in ploaie 50 g. zahar. Frecati bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.
3. Se amesteca faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugati albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul. Incalziti cuptorul la 175 grade.

4. Puneti hartie pergament pe fundul formei de copt, turnati apoi blatul de biscuit, nivelati-l si lasati-l la cuptor 30 de minute. Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit.

5. Amestecati bine crema de ciocolata, stropiti-l cu sirop. Turnati putina crema de ciocolata pe toate cele trei blaturi, asezati-le unul peste celalalt.

6. Aplicati apoi restul de crema de jur-imprejurul tortului. In final, tortul se finalizeaza cu trufe de ciocolata ,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu