marți, 9 martie 2010

Prajitura cu mere si bezea

Ingrediente:

4 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 12 linguri faina, 1 praf de copt, 1 kg mere (sau cate doriti)

Mod de preparare:

1. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul ca la maioneza, amestecand cu lingura de lemn sau cu mixerul, pe treapta cea mai joasa.

2. Puneti laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt. Intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina, puneti aluatul si dati la cuptor cam 15 minute .
3. Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust, scoatem blatul si punem merele deasupra.
Batem albusul spuma tare cu 8 lg de zahar si -l puneti deasupra merelor, apoi se da iar la cuptor pana se rumeneste albusul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu