joi, 4 martie 2010

Chtapodi (Calamari în stil grecesc)


Ingrediente:

600 g calamari
1 lingură ulei
2 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi rondele
1 ceapă, tocată fin
2 lămâi
250 ml vin alb sec
30 g coriandru mărunţit
pătrunjel verde, tocat
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă calamari şi se taie bucăţi se 2 cm, se spală din mai multe ape, după care se pun la fiert în 2 L apă sărată, când încep să se înmoaie se adaugă sucul de la 1 lămâie, se mai fierb încă 5 minute, apoi se scurg şi se aşază pe o farfurie.
Se încinge ulei într-o cratiţă şi se pune la călit ceapa, alături de morcovi, după 5-6 minute se adaugă bucăţile de calamari, se toarnă vinul şi tot atâta apă. Când începe să dea în clocot, se presară coriandru, sare şi piper, sucul de la cea de-a doua lămâie, se omogenizează bine şi se fierbe la foc mic, sub capac, timp de aproximativ 1 oră. Când este gata, preparatul se lasă la răcit, se dă la frigider pentru 5-6 ore şi se serveşte garnisit cu pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu