miercuri, 10 martie 2010

Ardei umpluti


Ingrediente ardei umpluti:

8 ardei grasi de marime potrivita
300 g carne de porc tocata
1 ou
100 g orez
1 lingura de untura
1 ceapa
1 lingura de faina
1 kg rosii fierte si trecute prin sita sau 2 linguri bulion amestecat cu 1 ceasca de apa
3 linguri de smantana
sare, piper, patrunjel, marar.

Modul de preparare a retetei:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa prajita, oul, orezul, verdeata, sare si piper, dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii spalati si curatati. Se asaza ardeii umpluti intr-o cratita, completandu-se cu un litru de zeama, in care au fiert oasele de la carne sau cu apa si putina sare. Ardeii umpluti se fierb la foc incet acoperiti cu un capac. Cand sunt complet fierti se adauga bulionul de rosii, foarte putin zahar si doua crengute de cimbru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu