marți, 9 martie 2010

Tort sarlota


Ingrediente:

8 oua, 1 l lapte, 14 linguri zahar, 4 linguri faina, 4 pliculete gelatina dr. Oetker, esenta de vanilie, esenta de rom, cacao

Mod de preparare:

1. Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa rece .Galbenusurile se separa de albusuri .

2. Cu 7 linguri de zahar se freaca galbenusurile , apoi se adauga gelatina , faina si laptele .Se poate folosi un mixer pentru omogenizarea compozitiei .

3. Se pune la foc mic si se amesteca pana devine ca o ciulama groasa .

4. Dupa ce se raceste se adauga albusurile batute foarte bine ( cu 7 linguri de zahar ) . Compozitia se imparte in doua parti : intr-una se pune zahar vanilat iar in cealalta cacao si esenta de rom .

6. O cratita se umezeste si se imbraca in folie .Se toarna in ea compozitia cu vanilie si se da la rece .
Dupa ce s-a intarit se toarna si compozitia cu cacao .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu