marți, 9 martie 2010

Prajitura marmorata cu budinca


Ingrediente:

150 g de unt, 150 g de zahar, 1 pliculet de zahar cu aroma de lamaie, 1 priza de sare, 200g de faina, 3 oua, 2 lingurite rase de praf de copt

Pentru crema:

2 plicuri de praf de budinca, 50 g de zahar, 500 ml de lapte, 2 albusuri, 2-3 foi de gelatina alba, 16-20 de biscuiti, zahar pudra si cacao pentru ornat

Mod de preparare:

1. Untul se freaca spuma cu zaharul, aroma de lamaie si sarea. Se adauga treptat ouale si se amesteca bine. Se amesteca apoi faina cu praful de copt, se cerne peste compozitie si se incorporeaza cu grija.

2. Se pune un inel in jurul unei tavi de copt (30×40cm) tapetata cu hartie pergament pentru copt, se toarna aluatul inauntru si se coace timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Se scoate, se indeparteaza hartia si se pune la foc in tava.

3. Intre timp, se freaca bine praful de budinca cu un pic de zahar, lapte si galbenusurile. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu frisca, se adauga la praful de budinca si se lasa sa dea un clocot.

4. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in budinca. Se inmoaie gelatina, se stoarce bine si se dizolva in budinca.

5. Crema de budinca se toarna peste aluatul din tava. Se netezeste si se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza inelul de pe tava, se taie prajitura in bucati egale si se pune pe fiecare bucata cate un biscuit.

6. Dintr-o foaie de hartie se taie doua fasii late de 1 cm si se pun pe biscuiti. Suprafetele neacoperite se dau cu zahar pudra, iar cele acoperite se pudreaza apoi cu cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu