marți, 9 martie 2010

Bascute cu dulceata

Ingrediente:

500 g faina, 60 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 2 galbenusuri, 80 g unt, 1 cub drojdie ( 25 gr.), 250 ml. lapte, un praf de sare

Mod de preparare:

1. Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald si 1 lingurita de zahar. Faceti o adancitura in centrul fainii (cernute) si turnati amestecul de drojdie.
2. Zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile le bateti cu praful de sare, untul se topeste putin iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat.
3Amestecati totul apoi framantati cu mana, faina nu puneti decat f. f. putin, cat sa va infainati mainile, aluatul se lucreaza repede, il framantati pana devine elastic.
4.Lasati la dospit la loc cald, pana-si dubleaza volumul . Dupa ce se dospeste se rastorna pe masa,se presara putina faina deasupra si se intinde o foaie care sa aiba cam 1 cm grosime.
5.Luati un pahar si incepeti sa decupati cercuri, se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se lasa cam 15 min pe masa sa mai creasca. Dupa 15 min. facem o adancitura ( cu fundul unei cescute sau al unui paharut mai mic) in fiecare bascuta apoi le ungem cu amestecul de ou si lapte.
6. In adancituri se pune dulceata, gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Se baga tava in cuptorul incins la 175 de grade, pentru 20 de minute


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu