miercuri, 10 martie 2010

Supa de scoici cu telina

Ingrediente

4 cartofi rosii, mari
200 gr bacon, feliat
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1 lingurita cimbru
500 gr scoici fara carcasa
1 telina de 350 gr, rasa
1 pahar lapte
sare, piper verde

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert pana devin moi.

Baconul se taie fasiute si se pune la prajit impreuna cu ceapa toccata marunt, iar dup ace se rumeneste se adauga cimbrul si usturoiul zdrobit, lasandu-se inca 2-3 minute pe foc.

Scoicile si telina rasa se fierb in apa iar dupa fierbere zeama ramasa se pune peste bacon si ceapa.

Se adauga cartofii fierbi si taiati cubulete mici si se adduce din nou la fierbere, lasandu-se 5 minute.

Se adauga scoicile scurse, laptele, sare si piper si se mai lasa 2 minute pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu