marți, 9 martie 2010

Prajitura Kinder pinguin

Ingrediente:

Foi:
10 oua, 200 g zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 5 linguri cu gris sau de pesmet alb fin, 5 linguri de faina, 5 linguri de cacao amara, 5 linguri de miere, 1,5 pac. de praf de copt, 1 praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei

Crema:
700 ml frisca lichida sau smantana dulce, 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de friscca, 3 linguri de lapte, 2 linguri de miere, 1/2 de lingura de esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker ori 1 fiola de esenta butter-vanille

Glazura
120 grame ciocolata de menaj, 70 de grame de unt, 1 lingura de apa, 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

1. Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul Mixati usor, adaugati laptele si uleiul si mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Compozitia finala este destul de lichida.
2. Se coc doua foi pe hartie de copt, timp de 12-13 minute la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

3. Intre timp se prepara glazura , din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe. Se da de o parte sa se racoreasca.

4. Se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele, mierea, esenta si se mixeaza din nou bine.

5. Intre timp foile s-au racorit, asa ca trecem la asamblarea prajiturii.Pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga.Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.

6. Intre timp se prepara glazura 2 identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia.Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu