marți, 9 martie 2010

Lasagna cu caise, mascarpone si fistic

Attached Image

Ingrediente:

300g caise uscate, 100 ml vin, 500 ml suc de caise, coaja rasa de la o lamaie, 1 plic de pudding de vanilie, 125 g unt/margarina, 160g zahar pudra, esenta de vanilie, 3 oua medii, 500 g branza dulce slaba, 250 g mascarpone, 3 linguri zeama de lamaie, 5 linguri lichior de vanilie, 12 foi de lasagne , 1 plic praf de vanilie care se face fara fierbere , 1 lingura de fistic tocat.

Mod de preparare:

1. Caisele, vinul, coaja de lamaie si 250 g suc de caise se pun la fiert, pana incep sa se inmoaie caisele si 20g de pudding de vanilie se amesteca foarte bine cu 2 linguri de apa. Se toarna peste caise si se lasa din nou la fiert pana se incheaga si are aspect de dulceata.
2.Amestecati margarina topita cu 150 g zahar pudra, esenta de vanilie si putina sare pana obtineti o compozitie cremoasa.Adaugati ouale unul cate unul, branza, apoi mascarpone, zeama de lamaie, restul de pudding de vanilie si lichiorul
3. Se unge o forma cu unt si se pun 3 foi de lasagna. Cel mai bine este sa opariti cateva minute (3-4) foile de lasagna, dar cu mare grija sa nu se lipeasca unele de altele.

4. Peste foile de lasagna se pune jumatate din compozitia de caise apoi se pun alte 3 foi de lasagna peste care se toarna jumatate din compozitia de branza. Se repeta operatia, adica foi-restul de caise si se termmina cu crema de branza.

5 . Se lasa la racit cca 10-15 minute apoi se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pe al doilea gratar de jos in sus si se coace 40 minute la 160 grade. Se prepara sosul de vanilie cu suc de caise. Se unge lasagna cu sos si se presara deasupra fisticul,( cand este suficient de rece), si cca 10 g de zahar pudra. Dupa ce s-a racit se taie felii si se serveste cu sos.

Attached Image

Attached Image


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu