
Ingrediente:
Blat:
250 g. faina , 200 g. zahar , 200 g. lapte , 100 ml. ulei , 3 linguri cacao , 1 plic budinca de ciocolata (cacao)
3 oua , 1 plic praf de copt , esenta de rom , coaja de portocala rasa , 100 g. ciocolata amaruie, 3-4 linguri lapte sau frisca lichida
Mod de preparare:
1. Batem ouale cu zaharul pana se face spuma, adaugam si uleiul, in fir subtire (ca la maioneza). Amestecam faina cu praful de copt si cacao.
2. In compozitia de oua , adugam laptele si faina. Punem si esenta de rom , coaja de portocala rasa, omogenizam bine.
3. Ungem si tapetam o forma care merge la cuptor, sau folosim hartie de copt. Turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor, la foc potrivit 35-40min.
4. Intr-un vas punem laptele si ciocolata, punem pe foc, si lasam pana ciocolata se topeste.
5. Cand prajitura s-a mai racit, se toarna glazura pe toata suprafata.
6. Se orneaza dupa preferinte, cu frisca, nuca de cocos, nuca maruntita, bombonele colorate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu